Stipendije za Seminar Week Evropskog Foruma Alpbach - odaberite svoju temu i prijavite se za stipendiju!

Inicijativna Grupa Alpbach u Sarajevu (IGAS) u saradnji sa Sparkasse Bank BiH dodjeljuje 2 (dvije) stipendije za učešće na Seminar Week-u u okviru Evropskog Foruma Alpbach 2015.

Seminar Week će se održati od19. do 25. 08. 2015. godine u tirolskom selu Alpbach smještenom u austrijskim Alpama, kao prvi dio Evropskog Foruma Alpbach.

Seminar Week je sačinjen od 16 interdisciplinarnih seminara, koji se krovne teme ovogodišnjeg Foruma - „InEquality“  dotiču iz različitih perspektiva.

Detaljan program Seminar Week-a možete preuzeti ovdje.

Za stipendiju se mogu prijaviti sve mlade osobe sa područja Bosne i Hercegovine koje ranije nisu bili dobitnik stipendija Evropskog Foruma Alpbach i/ili Inicijativne Grupe Alpbach u Sarajevu.

Prijavu za stipendiju potrebno je poslati isključivo elektronski na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. najkasnije do 29.05.2015. do 23:55h zajedno sa sljedećom dokumentacijom:

  • Biografija (CV) aplikanta na engleskom jeziku, ne duža od dvije A4 stranice
  • Motivaciono pismo dužine jedne A4 stranice na engleskom jeziku, kojim objašnjavate razloge za apliciranje, uz osvrt na sadržaj seminara i krovnu temu Evropskog Foruma Alpbach 2015
  • Dokaz (skeniran) o trenutnom obrazovnom stepenu (potvrda o upisanoj godini ili kopija diplome)
  • Drugi dokazi akademskog uspjeha – po želji (skenirani)

Komisija za dodjelu stipendija se sastoji od članova Inicijativne Grupe Alpbach u Sarajevu. Stipendija obuhvata troškove učešća (kotizacije) i smještaja sa doručkom i pokrivena je iz sredstava Sparkasse Bank BiH. Troškovi prevoza nisu pokriveni stipendijom.

Dobitnici stipendija će o rezultatima biti obaviješteni do 06.06.2015. godine putem e-maila.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti razmatrane. Za sva vaša pitanja, pišite nam na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Iskoristite priliku da nadogradite sebe i prijavite se za stipendiju. Radujemo se Vašim prijavama!

BilerChildrenLeg og SpilAutobranchen