Pridružite nam se na sedmom Sarajevo World Café-u

Za vas smo pripremili još jedan zanimljiv Beyond Forum Alpbach - Sarajevo World Café i to na temu „Startup u BiH - prilike i izazovi“.

Cilj sedmog Sarajevo World Café-a je približiti mladima prilike za osnivanje vlastitog Startup biznisa i razvoj ideja, s obzirom da je podsticanje mladih preduzetnika jedan od najvažnijih načina borbe protiv nezaposlenosti ove populacije u BiH.

Najkraće rečeno, startup je novoosnovano preduzeće, partnerstvo ili organizacija koja je u fazi razvoja, kreiranja poslovnog modela i traganja za tržištem. Startupi se mogu pojaviti u svim oblicima i veličinama, a najčešće se povezuju sa tehnološkim kompanijama.

Uz startupe se veže i termin „hub“, a riječ je o gradu, području ili, jednostavno, prostoru koji pruža najbolje uslove i klimu za pokretanje novog biznisa. Startupi vrlo često dijele i tzv. „coworking prostore“, koji im omogućavaju da se razvijaju i rastu pod istim krovom.

O prilikama i izazovima za razvoj startupa u Bosni i Hercegovini, sa nama će govoriti:

- Ceco Gaković - osnivač Enthusio.com, mnogima poznat i kao mentor „NEST71 accelerator programa“, prvog regionalnog startup akceleratora, koji se realizira u IT parku HUB387.

- Selma Šehić- startup aktivistica i projekt menadžerica sarajevskog BIZOO - Business Innovation Zoo startup akceleratora.

- Diana Džaka - osnivačica i menadžerica online prodavnice Evergreenest.ba, te aktivna saradnica na nekoliko startupa u razvoju. Ima značajno iskustvo u menadžmentu projekata, te marketingu, sa posebnim naglaskom na digitalni marketing.

- Ranko Markuš - direktor predstavništva konsultanske kompanije GOPA mbH i rukovodilac švicarskog Projekta zapošljavanja mladih (YEP), koji je u posljednjih 6 godina zaposlio preko 3000 mladih ljudi.

- Almir Mukača - preduzetnik i osnivač kompanije Krompir.ba, čije poslovanje se u potpunosti odvija preko Facebook-a, što ga čini jedinim projektom u regiji koji je prepoznat od strane Facebook studija. 

Novembarski Café na temu „Startup u BiH - prilike i izazovi“ će se održati 27. novembra u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Sarajevu sa početkom u 18h.

Zbog ograničenog kapaciteta, za učešće na Sarajevo World Café-u potrebno se unaprijed prijaviti uz jednostavnu registraciju - OVDJE

Prijave će biti otvorene do 21.11.2014. u ponoć.

Svi izabrani učesnići će biti obaviješteni putem maila do 23.11. 

Sarajevo World Café se realizira uz podršku dugogodišnjih partnera projekta - Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, te kompanije energetskog pića Red Bull.

Za više informacija pišite nam na:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , te pratite naše profile na društvenim mrežama Facebook, Twitter i LinkedIN

Vidimo se uskoro :)

BilerChildrenLeg og SpilAutobranchen