European Youth Summit - Poziv za volontere


POZIV ZA VOLONTERE

Inicijativna Grupa Alpbach u Sarajevu (IGAS) otvara poziv za volontere povodom održavanjaEuropeanYouth Summit: 100 for the Next 100 in the Danube region u periodu od 4-8. juna 2014. godine u Sarajevu.

Summit će okupiti 100 mladih lidera iz Dunavske regije i Jugoistočne Europe, koji će imati priliku razgovarati o aktuelnim temama međusobno, ali i sa uvaženim govornicima, političarima iz Europe i regiona, profesorima i predstavnicima civilnog društva.

           

Koga tražimo? 

Kao volonteri se mogu prijaviti svi punoljetni kandidati sa sarajevskom adresom, koji govore engleski jezik, žele upoznati mlade iz regije i Europe, te su spremni podijeliti svoja znanja, iskustva i pozitivnu energiju tokom Summit-a.

Zašto volontirati?

Svi volonteri će imati pristup plenarnim sesijama, kao i bogatom kulturnom programu. Volonteri će, također, po završenom događaju dobiti certifikat o volontiranju za poseban doprinos organizaciji i implementaciji European Youth Summit-a. 

Prijava

Ukoliko nam se želite pridružiti na European Youth Summit-u, prijaviti se možete putem obrasca OVDJE, najkasnije do 17. maja u 23:59h. Za sva pitanja, pišite nam na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .

IGAS je član Forum Alpbach Mreže (FAN), koja okuplja 30 organizacija iz cijele Europe. Ove organizacije promovišu Europski Forum Alpbach EFA, te obezbjeđuju dodatne stipendije za studente za učešće na ovoj prestižnoj europskoj interdisciplinarnoj konferenciji.

Pored IGAS-a, organizatori European Youth Summit-a su regionalni članovi FAN-a - organizacije iz Hrvatske (Klub Alpbach Hrvatska), Srbije (Klub Alpbach Beograd), te Crne Gore (Inicijativna Grupa Alpbach Podgorica), koji su okupljeni oko iste ideje - davanje doprinosa regionalnom razvoju i poboljšanju položaja mladih. Partneri projekta su European Forum Alpbach, Danube Competence Center i Univerzitet u Sarajevu.

Za više informacija o događaju, posjetite www.alpbach.org/en/sarajevo2014, te pratite IGAS profile na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i LinkedIn.                                                                                                                                                       

BilerChildrenLeg og SpilAutobranchen