Poziv za učešće na devetom Sarajevo World Café-u na temu “(Anti)društvene mreže”

Inicijativna grupa Alpbach u Sarajevu (IGAS) i ove godine organizuje Beyond Forum Alpbach: Sarajevo World Café na temu “(Anti)društvene mreže”. Deveto po redu druženje članova IGAS-a, studenata, mladih i eminentnih gostiju predavača održat će se u četvrtak, 15.03.2018. godine, u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, u terminu od 18:00 do 20:00h.

Opširnije: Poziv za učešće na devetom Sarajevo World Café-u na temu “(Anti)društvene mreže”

Moje Alpbach iskustvo u ulozi seminar asistenta na Evropskom Forumu Alpbach 2017

Svoje prve korake u Alpbachu napravila sam još 2015. godine. To je bila godina kada sam prvi put odlučila da apliciram na Evropski Forum Alpbach, kao i godina kada sam dobila stipendiju koja mi je omogućila da se pridružim timu od 12 stipendista iz Bosne i Hercegovine. Sa željom da naučimo što više i povezani zajedničkim ciljem da predstavimo našu državu u što boljem svjetlu, zakoračili smo u posebnu životnu avanturu zvanu Evropski Forum Alpbach.

Piše: Neira Ljevaković

Opširnije: Moje Alpbach iskustvo u ulozi seminar asistenta na Evropskom Forumu Alpbach 2017

Poziv za prijem novih članova u IGAS uz nagrade za najkreativnije!


Želite li doprinijeti razvijanju svijesti o značaju cjeloživotnog učenja, neformalnog obrazovanja i pozitivnog mijenjanja okoline? Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da nam dostave prijedlog projekta koji bi željeli implementirati uz pomoć IGAS-a. Jednostavnim klikom ispunite aplikaciju i pošaljite nam Vašu ideju koja promoviše i u skladu je sa osnovnim ciljevima djelovanja Udruženja.

Opširnije: Poziv za prijem novih članova u IGAS uz nagrade za najkreativnije!

Moje Alpbach iskustvo - Alma Mujanović

Upravo razmišljam, kako vrijeme nevjerovatno brzo prolazi! A još ljepši osjećaj je kada protiče bolje nego što smo mogli i zamisliti. Ovo ljeto je za mene bilo najbolje iskustvo koje ću pamtiti po putovanjima u mnoge zemlje. Posebno izdvajam Alpbach iskustvo. To iskustvo neću samo pamtiti, niti ga se prisjećati. O tom iskustvu ću pričati neprestano.

Piše: Alma Mujanović, stipendista Evropskog foruma Alpabch 2016. godine

Opširnije: Moje Alpbach iskustvo - Alma Mujanović

BilerChildrenLeg og SpilAutobranchen