Moje Alpbach iskustvo u ulozi seminar asistenta na Evropskom Forumu Alpbach 2017

Svoje prve korake u Alpbachu napravila sam još 2015. godine. To je bila godina kada sam prvi put odlučila da apliciram na Evropski Forum Alpbach, kao i godina kada sam dobila stipendiju koja mi je omogućila da se pridružim timu od 12 stipendista iz Bosne i Hercegovine. Sa željom da naučimo što više i povezani zajedničkim ciljem da predstavimo našu državu u što boljem svjetlu, zakoračili smo u posebnu životnu avanturu zvanu Evropski Forum Alpbach.

Piše: Neira Ljevaković

Opširnije: Moje Alpbach iskustvo u ulozi seminar asistenta na Evropskom Forumu Alpbach 2017

Poziv za prijem novih članova u IGAS uz nagrade za najkreativnije!


Želite li doprinijeti razvijanju svijesti o značaju cjeloživotnog učenja, neformalnog obrazovanja i pozitivnog mijenjanja okoline? Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da nam dostave prijedlog projekta koji bi željeli implementirati uz pomoć IGAS-a. Jednostavnim klikom ispunite aplikaciju i pošaljite nam Vašu ideju koja promoviše i u skladu je sa osnovnim ciljevima djelovanja Udruženja.

Opširnije: Poziv za prijem novih članova u IGAS uz nagrade za najkreativnije!

Moje Alpbach iskustvo - Alma Mujanović

Upravo razmišljam, kako vrijeme nevjerovatno brzo prolazi! A još ljepši osjećaj je kada protiče bolje nego što smo mogli i zamisliti. Ovo ljeto je za mene bilo najbolje iskustvo koje ću pamtiti po putovanjima u mnoge zemlje. Posebno izdvajam Alpbach iskustvo. To iskustvo neću samo pamtiti, niti ga se prisjećati. O tom iskustvu ću pričati neprestano.

Piše: Alma Mujanović, stipendista Evropskog foruma Alpabch 2016. godine

Opširnije: Moje Alpbach iskustvo - Alma Mujanović

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo ponovo nagradilo najbolji tim studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu stipendijom za Evropski Forum Alpbach 2016

Tokom ljetnog semestra 2015./2016. školske godine 18 studentskih grupa na predmetu Industrija osiguranja postdiplomskog studija Ekonomskog fakulteta u Sarajevu obrađivalo je teme grupnih seminarskih radova s fokusom na reformu penzionog i zdravstvenog sistema osiguranja u Bosni i Hercegovini, a članice pobjedničke grupe nagrađene su punom stipendijom za učešće na ovogodišnjem Seminar Weeku u okviru Evropskog Foruma Alpbach 2016, od strane inicijatora i sponzora takmičenja - GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo.

Opširnije: GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo ponovo nagradilo najbolji tim studenata Ekonomskog fakulteta u...

BilerChildrenLeg og SpilAutobranchen